hero

Wil je ook leren hoe je een app of een game maakt?

Kom dan op ZATERDAG 3 NOVEMBER naar Devoxx4kids. Deze leerzame dag wordt georganiseerd voor meisjes en jongens van 10 tot 14 JAAR, van 09:30u tot 16u.

Door Cees
Geschreven op 2018-09-20

Onder begeleiding van echte programmeurs zijn er drie workshops. Wij zorgen voor een broodje tussen de middag en een tussendoortje. Ouders en verzorgers zijn van harte welkom bij de start en het einde van de dag. Gezien de zeer enthousiaste reactie van de kinderen afgelopen maart leek het ons een goed idee om Devoxx4Kids nóg een keer te organiseren!

[ DE WORKSHOPS ]

* Scratch: een populaire programmeertool voor kinderen waarin je zelf verhalen, spelletjes én animaties kunt maken. Vandaag ga je een eigen game bouwen!

* CodeCombat: kan jij ontsnappen uit de kerkers van Kithgard? Je kunt hier alleen ontsnappen door te leren programmeren!

* Sonic-Pi: wordt een programmerende DJ en leer muziek maken met je computer!

[ LOCATIE ]

Open Web IT, Nevelgaarde 20G, 3436 ZZ Nieuwegein

[ INSCHRIJVEN ]

Inschrijven kan via https://programmeren.eventbrite.nl.

Deelname is gratis.

Voor méér info mag je contact opnemen met [ devoxx4kids@openweb.nl ]

Gerard zijn ervaring met Rust.

Rust is een algemene, gecompileerde en low-level programmeertaal ontwikkeld door Mozilla en bedacht door Graydon Hoare. Rust is deels geïnspireerd op de programmeertaal C, maar kent syntactische en semantische verschillen ten opzichte van C. Rust is een functionele programmeertaal die focust op veiligheid. In het Engels vertelt onze developer Gerard Klijs zijn ervaring met deze taal.

banner-image