hero

Programmeren voor kinderen

Onze maatschappij heeft in de toekomst digitaal talent nodig. Elk elektronisch apparaat bevat software dat iemand moet programmeren om te kunnen worden gebruikt, denk aan een tablet, smartphone, televisie, de kassa in de supermarkt of het digibord in de klas. Helaas was er afgelopen maand in het nieuws dat scholen vanwege tekorten aan leraren vakken gaan schrappen en dat Informatica er één van is. Dit terwijl de verwachting is dat deze sector de grootste vacature intensiteit heeft in 2023.

Door Kristel Hoonhoud
Geschreven op 2019-03-01

Onderwijs in Cijfers geeft de belangrijkste cijfermatige informatie over het onderwijs in Nederland. Deze website is een samenwerking tussen het Centraal Bureau voor de Statistiek, Dienst Uitvoering Onderwijs en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het ministerie van OCW voert jaarlijks arbeidsmarktramingen uit om zich voor te bereiden op de toekomstige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Lees hier de resultaten.

Wij leveren graag een bijdrage aan de maatschappij. Onze programmeurs vinden het belangrijk én zinvol om hun passie en kennis over te brengen op kinderen. Open Web organiseert daarom op zaterdag 11 mei 2019, voor kinderen tussen de 10 en 14 jaar, Devoxx4Kids. Wij willen op deze dag kinderen enthousiasmeren voor het programmeren. Onder begeleiding van onze ervaren programmeurs gaan de kinderen in drie verschillende workshops aan de slag. Iedereen krijgt de kans om aan elke workshop deel te nemen.

De workshops
Scratch: Scratch is een populaire programmeertool voor kinderen waarin jezelf verhalen, spelletjes en animaties kunt maken. Je gaat een eigen game bouwen.
CodeCombat: Kan jij ontsnappen uit de kerkers van Kithgard? Hier kun je alleen uitbreken door te leren programmeren.
Website maken: Tijdens deze workshop leer je hoe je zelf een website bouwt.

Wil je meer weten over dit evenement of kinderen aanmelden? Dat kan hier.
Je kan ook altijd contact opnemen met devoxx4kids@openweb.nl.

Spreken op TEQnation 2019

Op woensdag 15 mei vindt TEQnation plaats in Utrecht. Dit is de grootste Multitrack Tech-conferentie van Nederland voor alle softwareontwikkelaars. Als je kijkt naar dit evenement, is het niet gek dat Open Web sponsor is en dat onze Open Web collega's Ivor Boers & Michel Drenthe hier een talk doen. De talk gaat over de avonturen van autonoom zeilen.

banner-image