hero

Open Web leert kinderen programmeren tijdens Devoxx4Kids

Zaterdag 26 mei 2018 organiseert Open Web een evenement voor meisjes en jongens van 10-14 jaar, waarbij ze leren programmeren onder begeleiding van echte programmeurs. Geschreven op 2018-04-17

Tijdens deze Devoxx4Kids gaan de kinderen van 10 tot 17u gaan de kinderen aan de slag met het bouwen van een mobiele app, muziek maken met de computer en mods bouwen voor het populaire spel Minecraft. Uiteraard wordt er ook gezorgd voor een gezonde lunch en een tussendoortje.

Het evenement is gericht op kinderen van de bovenbouw basisschool en onderbouw van het voortgezet onderwijs. Deelname is gratis!

Waarom Devoxx4Kids?

Onze maatschappij heeft in de toekomst digitaal talent nodig. Elk elektronisch apparaat bevat software dat iemand moet programmeren om te kunnen worden gebruikt, denk maar aan tablet, smartphone, televisie, de kassa in de supermarkt of het digibord in je eigen klas. En programmeren is enorm leuk! Bij Open Web vinden we het belangrijk én zinvol om kinderen te helpen leren ontdekken of ze net zo enthousiast over programmeren kunnen worden als wij! Deze Devoxx4Kids wordt georganiseerd in samenwerking met Duchess - Ladies in Java en Devoxx4Kids Nederland.

Voor meer informatie en inschrijven ga je naar https://leren-programmeren-nieuwegein.eventbrite.nl

Spreken op TEQnation 2019

Op woensdag 15 mei vindt TEQnation plaats in Utrecht. Dit is de grootste Multitrack Tech-conferentie van Nederland voor alle softwareontwikkelaars. Als je kijkt naar dit evenement, is het niet gek dat Open Web sponsor is en dat onze Open Web collega's Ivor Boers & Michel Drenthe hier een talk doen. De talk gaat over de avonturen van autonoom zeilen.

banner-image