hero

Spreken op TEQnation 2019

Op woensdag 15 mei vindt TEQnation plaats in Utrecht. Dit is de grootste Multitrack Tech-conferentie van Nederland voor alle softwareontwikkelaars. Als je kijkt naar dit evenement, is het niet gek dat Open Web sponsor is en dat onze Open Web collega's Ivor Boers & Michel Drenthe hier een talk houden. De talk gaat over de avonturen van autonoom zeilen.

Door Kristel Hoonhoud
Geschreven op 2019-04-16

In 2017 tijdens het kerstdiner van Open Web kwam onze CTO, Ebrahim Aharpour, met het idee om met elkaar een autonoom varende zeilboot te maken. Hij gaf aan dat het nog niemand is gelukt om de Microtransat Challenge voor autonome zeilboten te voltooien. De Microtransat Challenge is een transatlantische race voor autonome boten. De race is bedoeld om de ontwikkeling van autonome boten te stimuleren door middel van vriendschappelijke concurrentie.

De doelstellingen van dit project zijn: plezier maken met elkaar, meer leren over Internet of Things, meer leren over Artificial Intelligence en natuurlijk deelnemen aan de Microtransat Challenge en winnen!

Tijdens de talk volg je onze reis om een ​​autonome boot te bouwen die over de hele wereld kan varen. Beginnend met een standaard RC-boot op de plaatselijke vijver. Meer weten? Kom naar onze talk of kom langs bij ons op de stand bij TEQnation!