hero

Taart en slingers, Open Web bestaat 5 jaar!

Het is feest, Open Web bestaat deze maand 5 jaar. Dit gaat natuurlijk niet voorbij zonder het te vieren. Buiten dat er een mooi jubileumweekend op de planning staat voor alle medewerkers, hebben wij het op de werkvloer ook al goed gevierd. Een leuk moment om een aantal vragen te stellen aan oprichter en CEO, Levente Bokor.

Door Kristel Hoonhoud
Geschreven op 2019-02-11

Wie is Levente Bokor?
Ik ben geboren en getogen als Hongaar in Roemenië (Transsylvanië). Sinds 1996 woon en werk ik in Nederland. Ik ben getrouwd met Mirjam en vader van vier lieftallige dochters.  Sinds de oprichting van Open Web in 2014 sta ik aan het roer.

Wat is jouw achtergrond?
Op jonge leeftijd had ik al de ambitie om later een eigen bedrijf te starten. Vanuit mijn interesse voor wiskunde en natuurkunde is mijn passie voor programmeren ontstaan. De afgelopen 20 jaar heb ik een aantal technische rollen vervuld, van developer en software architect tot CTO.

Hoe is Open Web ontstaan?
Na 15 jaar ervaring opgedaan te hebben binnen verschillende bedrijven was ik echt klaar voor mijn eigen onderneming. Mijn toenmalige collega, Ebrahim Aharpour, was hier ook klaar voor en bood aan om mij te vergezellen in mijn zakelijk avontuur. Met onze passie voor open source software hebben we een vliegende start gemaakt met Open Web. Na 1 jaar waren we al een bedrijf van 4 man. Buiten dat we in de afgelopen 5 jaar een belangrijke partner van Bloomreach zijn geworden, worden we ook steeds vaker benaderd vanwege onze Java, front-end en mobile expertise. 

Wat is het geheim van Open Web?
People first! Ik roep het niet alleen, maar ik handel er ook naar. Onze professionals staan altijd op één. Door hen voorop te stellen, heb ik vrijwel altijd te maken met tevreden medewerkers. Tevreden medewerkers zetten vaak net dat ene stapje extra en ja, dat resulteert in tevreden klanten.

Waarom ben je trots op Open Web?
Het is ons gelukt om in 5 jaar tijd een kundig en hecht team van professionals op te bouwen. Zij delen dagelijks graag hun kennis en ervaring, om onze klant te helpen hun doelen te bereiken.

Wat is het doel voor de komende 5 jaar?
Mijn doel voor de komende 5 jaar is duurzame relaties met onze medewerkers, klanten en partners te behouden. Hier kan je als innoverend bedrijf niet omheen. Daarnaast wil ik de maximale medewerkerstevredenheid bewerkstelligen middels kleinschaligheid en regiogebonden focus. 

Omschrijf Open Web in 5 woorden 
Sociaal, innovatief, deskundig, transparant, teamwaardering

Gerard zijn ervaring met Rust.

Rust is een algemene, gecompileerde en low-level programmeertaal ontwikkeld door Mozilla en bedacht door Graydon Hoare. Rust is deels geïnspireerd op de programmeertaal C, maar kent syntactische en semantische verschillen ten opzichte van C. Rust is een functionele programmeertaal die focust op veiligheid. In het Engels vertelt onze developer Gerard Klijs zijn ervaring met deze taal.

banner-image