Screenschot Open Web - Detachering - Case

Rijksoverheid

Acht Java / Hippo professionals van Open Web werken fulltime op het Dienst Publiek en Communicatie project van de Rijksoverheid.

Het project DPC

Vanaf begin 2020 werkt Open Web samen met Capgemini aan een project voor de dienst publiek en communicatie (DPC) van de Rijksoverheid. DPC ondersteunt alle organisaties van de Rijksoverheid in de communicatie met publiek en professionals.

Screenschot Open Web - Detachering - Case

245 publieke websites

Het project bestaat uit het beheer en de verdere ontwikkeling van het Platform Rijksoverheid Online (PRO), de mediatheek van Rijksoverheid en enkele andere applicaties. Op dit moment worden er 245 publieke websites en een ongeveer even groot aantal interne websites onderhouden en beheerd door PRO. Naast die websites vallen ook onder andere de websites rijksoverheid.nl, defensie.nl en nederlandwereldwijd.nl binnen het project.

Screenschot Open Web - Detachering - Case

8 Java / Hippo professionals

Het beheer wordt uitgevoerd door drie scrum teams en een team voor de gebruikers- ondersteuning. In deze teams werken acht Java / Hippo professionals van Open Web fulltime aan het project. Hun functies variƫren van junior developer tot en met software architect. Er wordt gewerkt met bijvoorbeeld Java, Spring en Bloomreach Experience Manager (Hippo).

Screenschot Open Web - Detachering - Case