Screenshot Release RUST Library & een KAFKA Meetup

1.0.0 Release RUST Library & een KAFKA Meetup

Onze developer, Gerard Klijs, heeft Rust geleerd door een microservice in Clojure en Kotlin om te schrijven naar Rust. De microservice maakt gebruik van Kafka, en in het bijzonder de Confluent Schema Registry, onderdeel van het Confluent platform. Meer weten? Lees hier een andere blog van Gerard over Rust.

Confluent

Confluent is een bedrijf dat opgericht is door de makers van Kafka. Sommige onderdelen van het Confluent Platform, zoals de Schema Registry zijn volledig open source en gratis te gebruiken. Een voorbeeld van een functionaliteit uit het betaalde gedeelte is de uitgebreide monitoring.

Voor het gebruik van de Schema Registry op de JVM is er software beschikbaar die zorgt voor het juist omzetten van de berichten van en naar Kafka. Voor Rust was dit echter niet het geval. Er is een Kafka cliƫnt waarbij de berichten, in binary, van en naar Kafka gestuurd konden worden. Na wat puzzelwerk en door gebruik te maken van enkele andere libraries is het gelukt om ook vanuit Rust met de Schema Registry te werken. Dat stuk van de code is verder verbeterd, onder andere met testen en documentatie, en zo is onze eerste library in Rust ontstaan.

Een ontwikkelaar uit Japan had onze library ontdekt en hier een bijdrage aan geleverd. Zijn gedeelte hebben we meegenomen, naast de updates na de laatste versies en de integratietest. De code voor de library is te vinden op de Github van Gerard en bij de Rust package registry.

Op dinsdag 28 mei 2019 spreekt Gerard tijdens de Kafka Meetup in Utrecht. Hij gaat het hebben over deze library en met behulp van onder andere benchmarks de Rust code vergelijken met die in Clojure en Kotlin. Wil je hierbij zijn? Meld je hier aan voor deze Meetup.