Screenshot Open Web - Evenement - Meetup - Frontend - Backend

Fall Front-end Meetup

Na een geslaagde eerste editie van de Fall Front-end Meetup vindt op 10 oktober de tweede editie plaats. Zet de datum alvast in jouw agenda. De meetup is gratis, maar er zijn beperkt plaatsen beschikbaar.

Agenda

17.30 - 18.30 : Inloop
18.30 - 18.45: Kick-off
18.45 - 19.30: Sessie 1: Daniel van der Burgt - Hoe zet je een Design System op?
19.30 - 19.45: Pauze
19.45 - 20.30: Sessie 2: Jon Koops - WebAssembly
20.30 - ...... : Borrel

Sessie 1: Daniel van der Burgt - Hoe zet je een Design System op?

Afgelopen Meetup, de Spring Front-end Meetup heeft Daniel van der Burgt het gehad over 'Wat zijn Design Systems?". Hier kan je z'n talk terugkijken.

Deze Meetup gaat hij een stap verder. Daniel laat zien hoe je een Design System opzet. Hij doet dit samen met jou. We gaan kijken hoe je snel SOLID-componenten kan maken die gemakkelijk te gebruiken zijn voor elke ontwikkelaar, ongeacht het niveau. Alle aspecten worden bekeken, inclusief de stijl en het maken en gebruiken van de componenten.

De talk zal er ongeveer zo uitzien:

Setup (15 minuten)
- Een snelle introductie
- Een korte samenvatting van de laatste sessie
- De repo instellen

De eerste stappen (45 minuten)
- Een tabgroep
- Een carrousel

Bonus
- Het instellen van juiste formulieren in het systeem

Sessie 2: Jon Koops - WebAssembly

Vanaf het begin was er altijd maar één programeertaal te gebruiken op het web, JavaScript. Met de introductie van WebAssembly is het nu mogelijk om ook andere talen zoals C, C++ en Rust naar het webplatform te brengen. WebAssembly opent deuren voor het bouwen van nieuwe innovatatieve applicaties en brengt een scala aan bestaande ecosystemen binnen het webplatform.

Denk hier aan enorme applicaties zoals de Unreal game engine en Photoshop. Al deze applicaties zijn geschreven in een andere taal dan JavaScript en vereisen een omgeving waar de maximale prestatie eruit gehaald kan worden. WebAssembly maakt het mogelijk voor deze grote spelers om hun projecten te distribueren zoals je gewend bent met een webapplicatie. Daarnaast leent het ontwerp van WebAssembly zich zodat deze code zo snel mogelijk kan uit voeren.

Hoe WebAssembly werkt achter de schermen en hoe kunnen we het toepassen in onze applicaties? Deze vragen proberen we te beantwoorden.

Aanmelden?

De meetup is gratis, maar er zijn beperkt plaatsen beschikbaar.
Klik hier en meld je aan! Vind je aanmelden bij de Meetup-pagina makkelijker? Dat kan kan ook via deze link.

Benieuwd naar de vorige editie?

Hier staat een kleine terugblik van de eerste editie van de Spring Front-end Meetup.