Screenshot Open Web - Evenement - Meetup - Frontend - Backend

de Fall Front-end Meetup

Afgelopen donderdag vond de tweede editie van JStalks plaats, namelijk de Fall Front-end Meetup. Het was een groot succes met veel externe aanwezigen en heerlijke pizza's. De talk van Jon Koops over WebAssembly is opgenomen. Je kan de talk hier bekijken.

Jon Koops - WebAssembly

Vanaf het begin was er altijd maar één programeertaal te gebruiken op het web, JavaScript. Met de introductie van WebAssembly is het nu mogelijk om ook andere talen zoals C, C++ en Rust naar het webplatform te brengen. WebAssembly opent deuren voor het bouwen van nieuwe innovatatieve applicaties en brengt een scala aan bestaande ecosystemen binnen het webplatform.

Denk hier aan enorme applicaties zoals de Unreal game engine en Photoshop. Al deze applicaties zijn geschreven in een andere taal dan JavaScript en vereisen een omgeving waar de maximale prestatie eruit gehaald kan worden. WebAssembly maakt het mogelijk voor deze grote spelers om hun projecten te distribueren zoals je gewend bent met een webapplicatie. Daarnaast leent het ontwerp van WebAssembly zich zodat deze code zo snel mogelijk kan uit voeren.

Hoe WebAssembly werkt achter de schermen en hoe kunnen we het toepassen in onze applicaties? Deze vragen proberen we te beantwoorden.

Screenschot Open Web - Frontend - WebAssembley - Meetup - Jon Koops - Developer