Wij gaan door met kennis delen!

De eerste vijf weken waren een groot succes met het delen van kennis, daarom gaan we door. Elke vrijdag tijdens de lunch geven wij een online meetup aan alle developers in Nederland. De ene week is de sessie gericht op backend, de andere week op frontend. Hieronder het vervolgschema. De online sessies worden live op YouTube gehouden. Volg daarom alvast ons YouTube-account.

Vrijdag 1 mei 2020 - 12.30 uur

Webinar Joost Oudeman over 'Rebase vs Merge'.

Is de geschiedenis van het project onduidelijk? Lijkt het op een regenboog met veel parallelle lijnen die naast elkaar lopen? In deze kort talk laat Joost Oudeman zien hoe je door vier eenvoudige stappen te volgen je Git-geschiedenis zo duidelijk kunt maken dat je nooit meer hoeft na te denken over wat er in de Git-geschiedenis van het project is gebeurd.

De sessie kan je hier volgen op vrijdag 1 mei om 12.30 uur.

Vrijdag 8 mei 2020 - 12.30 uur

Webinar Gerard Klijs over ‘Bring webassembly to live using Rust’.

In navolging van de talk van Jon waarbij webassembly geïntroduceerd werd Gaat Gerard Klijs laten zijn hoe je het kunt gebruiken met de programmeertaal Rust. Het gaat hierbij om een implementatie van Conway's Game of Life. Omdat de 2d versie van de handleiding Gerard niet echt kon overtuigen, heeft hij er een 3d versie van gemaakt. De typescript versie is hier beschikbaar. De Webassembly code is hier beschikbaar.

De sessie kan je hier volgen op vrijdag 8 mei om 12.30 uur

Vrijdag 15 mei 2020 - 12.30 uur

Webinar Matthijs Tolkamp over ‘Authentication and authorization. Who's there? Thou shall (not) pass!’.

Er zijn veel manieren om een ​​goed werkend systeem te implementeren om authenticatie en autorisatie af te handelen. Wanneer je kennismaakt met een project of bij een bestaand bedrijf gaat werken, is er al een systeem voor authenticatie en autorisatie aanwezig.

Je volgt de nodige stappen om ervoor te zorgen dat jouw systemen veilig zijn, maar je kent over het algemeen niet alle onderliggende architectuur en gemaakte keuzes.

In de talk van Matthijs Tolkamp worden verschillende strategieën, architecturen en mogelijke oplossingen voor authenticatie en autorisatie belicht. We bekijken de IDP- en SP-architectuur, SSO-strategieën zoals SAML en OAuth2 en identificatie met JWT of cookies.

De sessie kan je hier volgen op vrijdag 15 mei om 12.30 uur

Vrijdag 22 mei 2020 - 12.30 uur

Webinar Elmar Beckmann over ‘Meerdere Angular projecten met gedeelde componenten en gedeelde data? NX!’.

Sinds enige tijd is er een fantastische oplossing voor een ‘mono-repo manier’ van het laten samenwerken van componenten tussen verschillende Angular applicaties. NX is een open source toolkit ontwikkeld door Nrwl.io. Elmar Beckmann zal een een simpele start geven. Dit zal de manier van werken in de toekomst voor jou gaan veranderen.

De sessie kan je hier volgen op vrijdag 22 mei om 12.30 uur

Vrijdag 29 mei 2020 - 12.30 uur

Webinar Dave Franken over ‘Het maken van je eigen Spring Boot Starter voor Microservices’.

Bij het ontwikkelen van onze applicaties komt het vaak voor dat we een stuk gedeelde functionaliteit hebben, bijvoorbeeld het communiceren met een database of message broker, of dat we dezelfde libraries hergebruiken.

In zo'n geval kan het handig zijn om een eigen Spring Boot starter te maken om deze gedeelde verantwoordelijkheden in onder te brengen. In deze talk duikt Dave Franken met jullie in de magische wereld van Spring en Maven met Beans, AutoConfiguration en dependency management.

De sessie kan je hier volgen op vrijdag 29 mei om 12.30 uur

Vrijdag 5 juni 2020 - 12.30 uur

Webinar Matthijs Vliegenthart over ‘A dive into lit-HTML with open-wc - part 2'.

In de eerste talk van Matthijs Vliegenthart heeft hij het gehad over lit-HTMl. Waarom gebruiken we het? En hoe kan je hieraan beginnen? In deze talk kunnen we echt beginnen aan de toffe dingen. Een applicatie of WebComponent is leuk, maar hoe kunnen we state management op de juiste manier doen? Hoe halen we gegevens op in de juiste levenscyclusmethoden? Kunnen we een serviceworker maken voor onze webcomponent? En welke andere coole technieken kunnen we doen met lit-HTML? In dit webinar zal Matthijs Vliegenthart enkele meer geavanceerde technieken uitleggen die jouw lit-HTML WebComponent de 21e eeuw in zullen brengen.

De sessie kan je hier volgen op vrijdag 3 juli om 12.30 uur