Screenshot - Open Web - Consultancy - Pauwels Consulting

Pauwels consulting verwelkomt Open Web in de groep

Pauwels Consulting realiseert met de overname van Open Web zijn derde overname op de Nederlandse markt in iets minder dan een jaar tijd. Opvallend, zeker in tijden van crisis, maar de oprichters van beide partijen hebben dan ook ambitieuze plannen!

Wij vroegen Bert Pauwels, oprichter en Managing Director van Pauwels Consulting, en Levente Bokor en Ebrahim Aharpour, oprichters van Open Web, naar hun plannen en ambities.

Heren, allereerst gefeliciteerd met deze overname. Ik zie tevreden gezichten!
Levente: “Klopt! We waren al een tijdje op zoek naar een grotere partij om Open Web verder te laten groeien. We zijn tevreden dat we met Pauwels Consulting onze ideale groeipartner gevonden hebben.”

Bert: “En wij zijn bijzonder blij dat we weer een groep ervaren IT-specialisten mogen verwelkomen. Deze overname past perfect in onze groeistrategie voor de Nederlandse markt.”

Levente en Ebrahim, kunnen jullie Open Web kort voorstellen?
Ebrahim: “Levente en ik hebben Open Web in 2014 opgericht. We hadden toen allebei al ervaring in verschillende IT-functies, en we wilden samen nieuwe producten ontwikkelen. Om deze productontwikkeling te financieren hebben we meteen ook ingezet op consulting. Zo is Open Web in relatief korte tijd gegroeid tot een team van 35 specialisten op het gebied van Java en Bloomreach in het bijzonder.

Wij voeren vooral technische opdrachten uit bij grote klanten in de privé en publieke sector. Meer dan de helft van onze collega’s zijn senior java-ontwikkelaars. Daarnaast bestaat ons team uit frontend ontwikkelaars en ontwikkelaars voor mobiele toepassingen.
 

Wat maakt Open Web uniek?
Levente: “We zijn in Nederland in relatief korte tijd uitgegroeid tot een van de sterkste specialisten op het gebied van Java en Bloomreach. Onze inhoudelijke focus bracht uitdagende projecten en grote klanten op ons pad, waardoor het steeds makkelijker werd om ons team verder te versterken met ervaren javaspecialisten.

Wij zien onszelf als een team van gedreven vakspecialisten die elkaar naar een hoger niveau tillen. We doen graag meer dan van ons verwacht wordt, zowel voor onze klanten als voor onze professionele ontwikkeling.

We hebben de afgelopen jaren ook veel tijd en energie geïnvesteerd in onze mensen. Ondanks het feit dat we vaak bij verschillende klanten werken zijn we toch een hecht team. Een team dat graag samenwerkt, kennis deelt en vooral ook veel plezier heeft samen.”

En dat sprak jou aan, Bert?
Bert: “Zeer zeker. Wij zijn zoals je weet voortdurend op zoek naar interessante bedrijven om onze groep verder te versterken. Toen Open Web en vooral ook Levente en Ebrahim op ons pad kwamen hebben we niet getwijfeld. We voelden meteen een enorme klik. We herkenden de ambities van Levente en Ebrahim en hun doorgedreven focus op de ontwikkeling en het geluk van de mensen in hun team.”

Waarom zocht Open Web een kandidaat-overnemer?
Levente: “Daar zijn verschillende redenen voor. Zoals ik al vertelde willen Ebrahim en ikzelf graag producten ontwikkelen. De gespreide aandacht voor consultancy-activiteiten enerzijds en productontwikkeling anderzijds hinderde de groeimogelijkheden van beide activiteiten. Daarom besloten we om een partner te zoeken die de groei van onze consultancy-activiteiten kan versnellen zonder -en dit was cruciaal voor ons- de DNA en de cultuur van ons team te veranderen.”

Ebrahim: “Daarom is onze keuze op Pauwels Consulting gevallen. Pauwels Consulting is een grote groep met sterke ambities in Nederland en veel aandacht voor de professionele én persoonlijke ontwikkeling van zijn consultants. Deze overname geeft onze mensen meer groeimogelijkheden, het geeft onze klanten nog meer comfort omdat we ze nog meer kunnen ontzorgen, en het geeft ons de ruimte om binnenkort meer aandacht te besteden aan de doorontwikkeling van onze e-mail security oplossing kevlarr.io.”

Bert, wat sprak je, naast de ambities en de bedrijfscultuur, nog aan bij Open Web?
Bert: “Begin 2020 hebben we Developers.nl en Bruggenbouwers overgenomen, twee sterke Nederlandse consultancybureaus met kantoren in Rotterdam en Hoofddorp. Nu kregen we de mogelijkheid om nog een IT-specialist aan te trekken met complementaire kennis en diensten, een complementair klantenbestand én een kantoor in Nieuwegein. De acquisities vullen elkaar mooi aan, en het kantoor in Nieuwegein is een interessante strategische uitvalsbasis voor onze verdere groei in Nederland.”

“Ik zie vooral ook veel mogelijkheden voor ‘kruisbestuiving’ tussen onze IT-teams in België, Rotterdam en Nieuwegein. We worden elke keer sterker, wat ons nog meer mogelijkheden geeft om onze mensen verder te laten groeien. Onze klanten én onze medewerkers zullen hier allemaal van profiteren.”

Een prachtig besluit, Bert! Heren, nogmaals gefeliciteerd met deze overname en veel succes met jullie plannen!