Tijd om Samer beter te leren kennen.

Vanaf 1 januari 2021 is Open Web overgenomen door Pauwels Consulting. Samer Al-Waealy staat nu aan het roer. Het is tijd om Samer beter te leren kennen, daarom hebben we hem een aantal interessante vragen gesteld.

Waarom ben je trots op Open Web? 
Uiteraard ben ik trots, ik kan ook niet anders. We hebben een geweldig team met geweldige mensen! Open Web is een ‘people first’ bedrijf zoals we dat zelf zo mooi zeggen. We staan voor wie we zijn en ontwikkelen dagelijks mooie oplossingen bij en voor onze klanten. Daar krijg ik elke dag energie van! 

Wat is het geheim van Open Web?
De combinatie van techniek en de mens. Dit vind je ook terug op onze website. Alleen in de basis is het geheim van Open Web iets anders. Dat is namelijk de passie die bij ons merkbaar en voelbaar is. Passie is gelijkwaardig aan liefde. Als je het hebt, ga je ergens volledig voor. Iedereen die bij Open Web werkt is gepassioneerd, we dragen het uit en dat is me de afgelopen tijd wel duidelijk geworden dat ‘passie’ Open Web definieert.

Beschrijf Open Web in 5 woorden
Menselijk, gepassioneerd, open, vakbekwaamheid, duurzaamheid. 

Wat voor karaktereigenschappen heb je volgens jou nodig om een goede leider te zijn?
Dit is een goede vraag. Ik kan er zo dertig opnoemen en de belangrijkste acht vind ik:

  • Dienend zijn naar anderen. Het gaat niet om jou als leider, maar om de mensen om je heen. Jij werkt voor je medewerkers en zij niet voor jou.
  • Zelfreflectie. Dit is geen gegeven eigenschap en als je het bezit ben je een winnaar. 
  • Niet bang zijn om te falen en daarnaast bereidheid om van je fouten te leren. Wees onbevangen/onbevreesd. Ik leer meer van mijn fouten dan van mijn successen! 
  • Zorg dat je je nooit comfortabel voelt, treedt buiten je comfortzone. Omring je met mensen die goed zijn in hun vak/specialisme, als leider hoef je namelijk niet alle disciplines te kennen.
  • Weet wat je wilt bereiken en blijf tegelijkertijd wel openstaan voor andere ideeën. Je kunt een erg sterke mening hebben, maar opvattingen van anderen kunnen je ook nieuwe inzichten geven. Anders gezegd, niet denken dat je altijd alles weet en durf anderen hierin te vertrouwen. 
  • Zelfbewustheid en dan spreek ik niet over zelfingenomen. 
  • Werk hard, werk slim en wees geduldig.
  • Gepassioneerd zijn in wat je doet. Dit omvat eigenlijk alles! 
     

Sta jij achter de leiderschapsstijl ‘Dienend leiderschap’’?
Dit is een leiderschapsstijl dat in de afgelopen jaren steeds populairder is geworden. Ik ben van mening dat deze leiderschapsstijl niet aan te leren is. Dit moet in je DNA zitten, je moet van nature dienend zijn. Ik geloof zeer zeker in deze leiderschapsstijl. Zoals eerder aangegeven moet een leider dit bezitten, jij werkt immers voor je medewerkers en zij niet voor jou. Betekent dit dat je het altijd goed doet? Nee, want ook leiders blijven mensen die gaandeweg ook blijven leren van hun fouten, net als iedereen. 

Wat is de grootste uitdaging wanneer het aankomend op ‘People first’?
De grootste uitdaging is om niet te falen. Het is continu maatwerk leveren. Je hebt te maken met mensen, die allemaal verschillende achtergronden, behoeften, ambities en motivaties hebben. People first betekent dat je altijd de juiste balans moet vinden tussen de mensen en de business. Als ‘People first” in de core van je bedrijfs-DNA zit, dus om mensen op de eerste plaats te zetten, dan gaat de rest eigenlijk vanzelf...

Geloof jij in ‘Vrijheid - blijheid’? Oftewel geef jij jouw werknemers genoeg ruimte?
Ja. Mensen moeten vanuit hun kracht werken. Vrijheid en blijheid betekent aan de andere kant ook verantwoordelijkheid nemen. Dat is de tegenhanger hiervan en dit moet wel voor je weggelegd zijn.

Vertel eens over een moment waarop je in jouw rol als CEO een heftige beslissing moest maken. Hoe heb je dat aangepakt?
Tot nu toe heb ik nog geen heftige beslissingen hoeven te nemen. Ik maak dagelijks keuzes waarvan je natuurlijk niet direct de uitkomsten weet. Dit heet ondernemen volgens mij en ik blijf vertrouwen op mijn gezonde verstand en guts.