Gregory Penney over Open Web

Wat is er leuker dan mensen van Open Web beter leren kennen? Wij hebben verschillende collega's een aantal vragen gesteld over zichzelf en over Open Web. Deze week is Gregory Penney aan het woord. Gregory is sinds een aantal maanden onze Business Developer. We zijn benieuwd naar zijn verhaal.

Wie ben jij?

Ik ben Gregory Randolph Penney en in 1982 geboren in het pittoreske dorpje Yarmouth. Wikipedia wist mij te melden dat het inmiddels 7162 inwoners telt. Yarmouth is een plaats in de Canadese provincie Nova Scotia. Nova Scotia is Latijns voor "New Scotland". Dit hoor je goed terug in het dialect dat ze daar spreken. Het binnensmondse, lettergreep inslikkende Engels ben ik niet machtig. Ik ben op mijn 3e levensjaar samen met mijn tante (die mij geadopteerd heeft), met een open ticket naar Nederland gevlogen. 3 maanden later is diezelfde tante ten huwelijk gevraagd door de Basgitarist van THE GOLDILOCKS - Utrecht en na dat moment zijn wij permanent in Utrecht gebleven. 

Wat doe jij precies binnen Open Web?

Als Business Developer ben ik voor een deel verantwoordelijk voor interne groei én 30% groei in de omzet ten aanzien van het voorgaande jaar. Wij hebben met het team deze doelen en mijn aandeel is door middel van het aangaan van nieuwe relaties zo onze meerwaarde te presenteren. 

Wat is het leukste aspect van het werk dat je nu doet?

Dat geen enkele dag hetzelfde is. Mijn functie valt in het hokje 'sales' en dat wordt over het algemeen gezien als een functie waarin ik constant op zoek ben naar een klant. Dit is niet het geval. Ik ben constant op zoek naar hoe ik de prospect kan dienen vanuit onze expertise en ga dat gesprek met een NetApp, TOPdesk, Wereld Natuur Fonds (WWF-NL). Ieder gesprek is anders, want ieder persoon/bedrijf/NGO is uniek en de wensen zijn specifiek. Hierin leveren wij vanuit Open Web maatwerk en juist dat is hetgeen dat ik het leukste vind van mijn werkzaamheden op dit moment.

Wat zijn de uitdagingen die je zoal tegenkomt?

Ik zie een uitdaging als een avontuur. De uitdaging voor mij is om de prospect te overtuigen om samen met ons de uitdaging aan te gaan. Ik weet dat dit tijd nodig heeft en timing speelt daarbij ook een grote factor. De juiste timing vinden is de uitdaging en als die gevonden is kunnen we samen het avontuur aangaan.

Hoe zou jij Open Web omschrijven?

Als een familie waar iedereen zichzelf mag zijn. De kwaliteiten die aanwezig zijn worden benut ten goede van Open Web en de visie, maar ook naar een collega toe. Wij zijn een community met veel expertise in huis en dat merk je.

Hoe zou jij de sfeer binnen Open Web omschrijven?

Ongedwongen, gedreven, behulpzaam en altijd paraat.

Waarin onderscheidt Open Web zich van andere werkgevers?

Geloven dat het echt een team effort moet zijn. Wij doen er alles aan om de opdracht voor elkaar te krijgen en iedereen draagt zijn steentje bij. Bij Open Web geloven we in de kracht van de mensen en bij Open Web geloven wij dat jij het verschil kan maken.

Welke 3 dingen heb je nodig om gemotiveerd te blijven in een baan? En faciliteert Open Web dit?

Vertrouwen, vrijheid en verbondenheid. Ik kom niks tekort!

Waarom zou een ervaren developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging voor Open Web moeten kiezen?

Vanuit de gedachte dat diegene zich wilt verbinden aan een consultancy-club met enthousiaste specialisten met veel kennis over onder andere Java, front-end en mobile. En dat diegene zijn kennis wilt delen en verbreden. Daarnaast moet diegene zich kunnen vinden in de build together, grow together mentaliteit. 

Wil je een collega worden van Gregory? Bekijk hier onze vacatures of neem eens contact op met Gregory via [email protected].