Matthijs Tolkamp over Open Web

Wat is er leuker dan mensen van Open Web beter leren kennen?  Wij hebben verschillende collega's een aantal vragen gesteld over zichzelf en over Open Web. Deze week is Matthijs Tolkamp aan het woord. Matthijs is als 2e medewerker bij Open Web binnen gekomen en is er nog steeds. Super leuk om hem eens wat vragen te stellen.

Wie ben jij?

Matthijs Tolkamp, 36 jaar, getrouwd, drie kinderen en alweer meer dan 6 jaar in dienst bij Open Web. Ik ben ooit binnengekomen als medewerker nummer 2 en op dit moment zijn we met meer dan 40 collega’s.

Wat doe jij precies binnen Open Web?

Ik ben een Java/Kotlin developer die gespecialiseerd is in het CMS BrXM (Bloomreach Experience Manager) of-zoals het bij alle Nederlandse klanten nog bekend-is, het Hippo CMS. Ik ben, zoals alle ontwikkelaars binnen Open Web, gedetacheerd bij een klant. Op dit moment werk ik alweer bijna 3 jaar bij Koninklijke Ahold Delhaize.

Daarnaast vervul ik binnen Open Web ook de rol van back-end lead. Vanuit deze rol regel ik onder andere pizzasessies waarin we met elkaar kennis delen. Daarnaast begeleid ik onze junior en medior ontwikkelaars waar nodig op technisch vlak.

Wat is het leukste aspect van het werk dat je nu doet?

Het leukste van mijn werk vind ik toch wel het oplossen van problemen van klanten, zowel technisch als functioneel. Bij mijn huidige klus heb ik veel vrijheid om te werken met de nieuwste technieken. We hebben er als team de verantwoordelijkheid om de hele architectuur neer te zetten op contentvlak en dit ook verder uit te dragen naar alle andere teams.  

Bij Open Web kan ik deze uitdaging combineren met het organiseren van allerhande evenementen en de begeleiding van collega’s. Ik vind het erg fijn dat ik deze afwisseling heb in mijn werk, waarbij ik bezig kan zijn met uiteenlopende zaken.

Wat zijn de uitdagingen die je zoal tegenkomt?

Het lastigste in deze tijd waarin alles digitaal is vind ik het opbouwen en onderhouden van contact met nieuwe collega’s binnen Open Web.

Open Web besteedt veel aandacht om met elkaar in contact te blijven, zoals bijvoorbeeld de genoemde pizzasessie en geregeld (digitale) teamuitjes en congressen. Om te zorgen dat je ook nu goed contact behoudt met collega’s waar je niet direct mee werkt, zul je vaak specifieke afspraken moeten maken. Dit schiet er door alle drukte nog wel eens bij in.

Hoe zou jij Open Web omschrijven?

Open Web is een heel open en transparant bedrijf. Er zijn geen verborgen agenda’s en iedereen let op elkaar in de goede zin van het woord. Het is een fijne groep collega’s. Ook al werk je niet samen op dezelfde klus, je weet elkaar wel te vinden als dat nodig is en je voelt je echt onderdeel van het bedrijf. 

Als je een nieuw idee in wilt brengen, meepraten over iets of horen hoe het met het bedrijf gaat dan staat Samer (onze CEO) altijd tot je beschikking. Er zijn natuurlijk tal van detacheerders in Nederland, maar Open Web is echt een bedrijf dat over de mensen gaat en niet de klussen waar ze zitten. Mensen staan centraal bij Open Web en dat merk je aan alle uitjes, maar nog meer aan de beslissingen die worden genomen om je werk leuk en makkelijk te maken. Eén van de eerste dingen die werd gedaan bij de lockdown vorig jaar was een busje huren en kantoormaterieel rondbrengen naar alle collega’s zodat ze prettig thuis hun werk konden doen. Daarnaast probeert Open Web ook gezondheid te stimuleren door 2 keer in de week digitale sportlessen aan te bieden waar collega’s vrijblijvend aan mee kunnen doen.

Hoe zou jij de sfeer binnen Open Web omschrijven?

Gezellig, sociaal, prettig, eerlijk, uitdagend en professioneel. Ik denk dat gezelligheid wel één van onze belangrijkste punten is. De sfeer is altijd goed als we met elkaar zijn. Je kunt vrij zijn om jezelf te zijn. We zijn open en eerlijk tegen elkaar en we willen ook graag van elkaar leren. Hierdoor ontstaan er soms mooie discussies. We hebben mensen met heel verschillende achtergronden en kennis en er is veel om van elkaar te leren. De uitdaging komt van de discussies met andere collega’s en de drive die iedereen heeft om te excelleren in zijn/haar vak. Je merkt dat je in een mooie groep experts terecht komt bij Open Web die zich erg professioneel opstellen.

Waarin onderscheidt Open Web zich van andere werkgevers?

Open Web is er voor je op elk punt. Jij kan bepalen wat voor klus je wilt doen en waar je naar toe zou willen. Er wordt naar je wensen en behoeftes geluisterd, zowel voor wat betreft  de technische aspecten van een klus die je zoekt als op gebied van de werksituatie. Je praat direct met Samer en bent geen naam of rugnummer onder de zoveelste managementlaag. Daarnaast zijn het de collega’s die Open Web maken. Een groep collega’s als deze vind je niet zo snel ergens anders. 

Naast werken besteden we bij Open Web veel tijd aan ontspanning met elkaar en groeien in je vak. Het gaat erom wat jij wilt bereiken. Waarbij jij kan bepalen hoe je daar wilt komen. Naast cursussen, congressen, meetups, zet Open Web zich bijvoorbeeld ook in voor devoxx4kids.

Welke 3 dingen heb je nodig om gemotiveerd te blijven in een baan? En faciliteert Open Web dit?

  1. Een geweldige klus, dit is voor iedereen anders maar voor mij houd dit in dat je de vrijheid hebt om oplossingen te bepalen, mee kan denken ook op functioneel vlak en bezig blijven met nieuwe technieken.

  2. De mogelijkheid om te blijven ontwikkelen

  3. Ruimte voor ontspanning
     

Open Web is er op alle punten. Heb jij het niet meer naar je zin op de plek waar je nu zit dan is er altijd ruimte om dit te bespreken en wordt er gelijk actie ondernomen. Hetzij in de vorm van aanpassing van de huidige klus hetzij in het vinden van een nieuwe klus. Peter en Gregory (sales) zoeken indien nodig op basis van jouw wensen naar een passende plek. 

Je kunt zelf bepalen naar welke congressen je wilt en of je cursussen wilt doen. We hebben  accounts voor het online platform udemy waar je jezelf helemaal in kan verliezen. De pizza sessies zijn ook goede gelegenheden om laagdrempelig nieuwe kennis op te doen van collega’s.

Vanuit Open Web wordt je gestimuleerd om zelf actief te werken aan een goede balans tussen werk en privé. De vele teamuitjes en het aangeboden sportprogramma zijn twee voorbeelden van de maatregelen die genomen worden om werknemers in balans te houden.

Waarom zou een ervaren developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging voor Open Web moeten kiezen?

Je hebt bij ons de vrijheid om de juiste klussen te vinden zoals je dat ook zou kunnen doen als je een ZZP’er bent. Tegelijkertijd wordt je bij ons echter omringd door geweldige, professionele collega’s waar je altijd mee kan sparren. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen in de richting waar jij naar toe zou willen. 

Daarnaast wordt je goed betaald en zijn er talloze leuke uitjes die we met elkaar doen. Je voelt je echt onderdeel van Open Web en wordt niet zomaar op een klus gezet en vergeten als je je uren maar schrijft. 

Dus wil je wel graag de detachering in waarbij je de kans hebt om allemaal verschillende klussen te zien? Wil je goed betaald worden en wil je een mooie groep collega’s erbij krijgen? Dan moet je bij ons aan de slag gaan! Jij staat bij ons centraal.

Wil je een collega worden van Matthijs? Bekijk hier onze vacatures of neem eens contact op met Matthijs via [email protected].