Screenshot - Kim Spiritus - Nederland - Java - Duchess

Open Web sponsor bij de Duchess

Duchess is een wereldwijde organisatie voor vrouwen in de Java-technologie met momenteel 550 leden in meer dan 60 landen. Duchess biedt een platform waarmee vrouwen die in Java geïnteresseerd zijn, met elkaar in contact kunnen komen en betrokken kunnen raken bij de grotere Java-gemeenschap. Onze collega Kim Spiritus is een actief lid van Duchess Nederland.

Duchess is bedoeld om de rol van vrouwen en de individuele bijdragen van vrouwen zichtbaar te maken in de Java-gemeenschap en om de voordelen van diversiteit in elke teamomgeving - zowel zakelijk als open source - bij te brengen. Het aantal vrouwelijke Java ontwikkelaars op de werkvloer is laag, maar op meetups zijn er in verhouding vaak nóg minder vrouwen te vinden en naar vrouwelijke sprekers is het ook zoeken. Java user group Duchess is 14 jaar geleden opgericht om vrouwen die als Java ontwikkelaar werken met elkaar in contact te brengen. Een Duchess Meetup is een laagdrempelige manier om te netwerken, van elkaar te leren en gemotiveerd te raken om ook zelf een keer een presentatie of workshop te geven.

Wie is Kim Spiritus?
Onze collega Kim spiritus is al meer dan 15 jaar werkzaam als Java developer en werkt nu ruim 3 jaar bij Open Web. Bij Duchess Nederland is ze erg actief. Kim helpt bij de evenementen. Zij doet het beheer van de Meetup pagina en helpt bij het organiseren van de evenementen. Naast evenementen voor ontwikkelaars organiseert zij ook het evenement Devoxx4Kids. Tijdens dit evenement is het doel kinderen te enthousiasmeren voor het programmeren. Onder begeleiding van ervaren programmeurs gaan de kinderen in verschillende workshops aan de slag. Lees hier een stuk in de krant over Devoxx4Kids.

Duchess Meetup
Op dit moment is Kim bezig om een Meetup te organiseren op donderdag 22 april 2021. Duchess gaat digitaal en het thema van de eerste online Meetup is heel toepasselijk voor deze tijd: remote pair programming tools. Kaya Weers neemt iedereen mee in de 'Race tussen remote pair programming tools'. Daarna gaat iedereen aan de slag met de winnende tool. Meer informatie en het aanmeldformulier kan je vinden op de meetup-pagina van Duchess.

Open Web als sponsor
Deze meetup is Open Web de sponsor. Wij zullen ervoor zorgen dat iedereen die mee doet met deze online meetup een tegoed krijgt om avondeten te bestellen.