Screenshot - Michelle Vos - Developer - Open Web - Consultancy

Michelle Vos en Open Web

Wat is er leuker dan mensen van Open Web beter leren kennen?  Wij hebben verschillende collega's een aantal vragen gesteld over zichzelf en over Open Web. Deze week is Michelle Vos aan het woord. Michelle is één van de vier dames die werkzaam is bij ons.

Wie ben ik?
Ik ben Michelle Vos, 31 jaar en ik woon in Utrecht. In 2015 ben ik als biomedical engineer afgestudeerd. Daarna ben ik aan de slag gegaan als software engineer.

Wat doe jij binnen Open Web?
Binnen Open Web werk ik als Bloomreach developer en ben ik momenteel gedetacheerd bij het Rijksportaal, het intranet voor ambtenaren van de Rijksoverheid. Hier werk ik aan de implementatie en inrichting van een nieuw Bloomreach CMS. Ik ben daarbij betrokken in het developmentproces en het omzetten van de functionele wensen van de klant naar een technische oplossing.

Wat is het leukste aspect van het werk dat je nu doet?
Ik vind het leuk om met vragen bezig te zijn waar ik mij nog niet eerder mee bezig heb gehouden. Uitzoeken hoe vraagstukken kunnen worden opgelost en het komen tot de beste oplossing voor het project.

Wat zijn de uitdagingen die je zoal tegenkomt?
In deze tijd is het met name lastig met iedereen contact te houden. Op kantoor sprak je collega's vaker spontaan. 

Hoe zou jij Open Web omschrijven?
Open Web vindt het belangrijk dat een werknemer goed in zijn vel zit. Dat is aan alles te merken. Er worden veel activiteiten georganiseerd, zoals pizzasessies en weekendjes weg. Ook wordt er veel aandacht geschonken aan bijvoorbeeld de thuiswerkplek.

Hoe zou jij de sfeer binnen Open Web omschrijven?
Binnen Open Web kent iedereen elkaar en iedereen is erg betrokken. Dit zorgt voor een open en informele sfeer tussen alle collega's.

Waarin onderscheidt Open Web zich van andere werkgevers?
Zoals ik al zei vindt Open Web zijn werknemers belangrijk. Er wordt veel aandacht besteed aan dat de werknemers werk doen wat ze leuk vinden, waar ze energie uit halen en dat je over alle middelen beschikt om je werk goed te kunnen uitvoeren. Er is veel kennis en ervaring in huis op het gebied van Java en Bloomreach, maar ook van front-end development. Iedereen is bereid om zijn of haar kennis te delen.

Welke 3 dingen heb je nodig om gemotiveerd te blijven in een baan? En faciliteert Open Web dit?
Om gemotiveerd te blijven heb ik technische uitdaging nodig. Gelukkig zijn er bij Open Web genoeg interessante projecten waar je aan mag werken. Naast uitdaging is het ook fijn om erkenning te krijgen voor het werk wat je doet. Ook is het voor mij belangrijk om met leuke collega's te werken waar ik van kan leren. Ook hier wordt bij Open Web aandacht aan besteed.

Waarom zou een ervaren developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging voor Open Web moeten kiezen?
Hoe ervaren je ook als developer bent, je bent nooit uitgeleerd. Op de projecten waar Open Web betrokken is, is alle ruimte om jezelf verder te ontwikkelen. Open Web geeft je ook alle ruimte om zelf te kiezen waarin je jezelf wil ontwikkelen.