Screenshot - Open Web - Robert Cools - Consultancy

Robert Cools en Open Web

Wat is er leuker dan mensen van Open Web beter leren kennen? Wij hebben verschillende collega's een aantal vragen gesteld over zichzelf en over Open Web. Deze week is Robert Cools aan het woord. Na twee jaar in de sales gewerkt te hebben bij ons is hij toch consultant geworden bij een opdrachtgever van ons.

Wie ben jij?
Mijn naam is Robert Cools, 29 jaar en ik woon samen met mijn vriendin en (bonus)dochter nu nog in Zoetermeer. We hebben een nieuwbouwhuis gekocht in Waddinxveen die volgend jaar wordt opgeleverd.

Wat doe jij binnen Open Web?
Ik ben binnengekomen bij Open Web om sales te doen. Na een jaar bezig te zijn geweest met verschillende salesactiviteiten ben ik me meer gaan focussen op de consultancymarkt. Sinds 3 maanden ben ik nu werkzaam bij de Algemene Zaken (Overheid) in het supportteam. Super leuk om deze switch te maken en nu ook ingehuurd te worden als één van de consultants van Open Web.

Wat is het leukste aspect van het werk dat je nu doet?
Het leukste wat ik op dit moment bij mijn werk doe, is dat ik dagelijks redacteuren help bij de issues die zij ondervinden. Ik werk veel in het CMS systeem van Bloomreach en zonder dat ik daar enig verstand van heb (inmiddels wel) probeer ik redacteuren te helpen met het invullen van content, aanmaken van formulieren, nieuwsbrieven in measuremail en het maken van websites. Wie had dat ooit bij mij gedacht...?

Wat zijn de uitdagingen die je zoal tegenkomt?
De meest voorkomende uitdagingen die ik tegenkom is het maken van een website (inclusief alle logo’s/iconen/footers) en die op de juiste manier op een website naar voren laten komen.​​​​​​​

Hoe zou jij Open Web omschrijven?
Ik zou Open Web omschrijven als een open bedrijf waarbij er veel wordt nagedacht samen met de medewerkers. Alles is zeer laagdrempelig, waardoor je makkelijk met iedereen van iedere afdeling in contact komt.​​​​​​​

Hoe zou jij de sfeer binnen Open Web omschrijven?
De sfeer is erg prettig. Iedereen begrijpt dat we er zijn om te werken, maar dat je ook makkelijk naar elkaar toe kan komen om een praatje te maken. Als het op dat moment niet uitkomt, kan je het dus ook gemakkelijk aangeven.​​​​​​​

Waarin onderscheidt Open Web zich van andere werkgevers?
Met name het stuk dat je iedereen gemakkelijk kan benaderen zonder hier een ‘afspraak’ voor te hoeven maken.​​​​​​​

Welke 3 dingen heb je nodig om gemotiveerd te blijven in een baan? En faciliteert Open Web dit?
De ruimte om nieuwe dingen te kunnen proberen, dat een werkgever met je verder kijkt dan alleen werk (privé meedenken bijvoorbeeld) en ondanks dat je gedetacheerd bent wel contact met je blijven houden. En ja, in veel gevallen faciliteert Open Web dit voor mij.​​​​​​​

Waarom zou een ervaren developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging voor Open Web moeten kiezen?Je zegt het goed, omdat hij op zoek is naar een uitdaging. Bij Open Web wordt er elke dag met man en macht gewerkt om een nieuwe uitdaging te vinden voor iemand die dit nodig heeft.