Devvalley 2019

Open source meetup of the future

\

devvalley 2019

Op 26 september 2019 vindt de tweede Devvalley Java Meetup plaats. Deze meetup is gericht op Open Source en heeft twee verdiepende sessies.

\

agenda

17:30 - 18:30 - Inloop

18:30 - 18:45 - Kickoff

18:45 - 19:30 - Reactive Streams - Tim van Eijndhoven

19:30 - 19:45 - Pauze

19:45 - 20:30 - Supercharged Microservices - Dave Franken

20:30 - .........

Borrel

applicaties bouwen met Reactive streams

Reactive streams programmeren wordt steeds populairder. Ondersteund door frameworks zoals Akka Streams, Reactor en ReactiveX stelt het je in staat om applicaties te bouwen die zorgen voor goede prestaties bij het verwerken van grote hoeveelheden aanvragen en gegevens. Deze sessie helpt je de weg te vinden wanneer je deze nieuwe technologie gebruikt. Programmeren met Reactive streams vereist dat je anders nadenkt over je software en de manier waarop gegevens er doorheen stromen. Wat eigenlijk niet zo moeilijk is als je weet waar je moet beginnen en dit is precies wat deze sessie zal bieden.

Tim laat je kennis maken met drie van de meest populaire frameworks voor het omgaan met Reactive stream programmering: Akka Streams, ReactiveX en Reactor. Tim zal laten zien hoe ze kunnen worden gebruikt in applicaties, hoe je ze kunt combineren met behulp van de reactive streams en Java 9 Flow API's. Ook hoe de code die deze frameworks gebruikt kan worden getest.

Tim van Eijndhoven Senior Java Engineer

Supercharged Microservices

De cloud, het beloofde land waarin alles beter, mooier en sneller is. Maar elke nieuwe technologie brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Om optimaal gebruik te kunnen maken van de voordelen van de cloud, moet je er tijdens het ontwikkelen van je software goed rekening mee houden.

In deze talk wordt uitgelegd hoe moderne technieken, zoals Kotlin, Quarkus en GraalVM hierbij kunnen helpen en hoe je een bestaande microservice architectuur een extra boost kunt geven.

Dave Franken Senior java engineer

\

locatie

Nevelgaarde 20G, 3436ZZ te Nieuwegein

Meld je gratis aan!

field_hint
field_hint

Ik geef toestemming dat Open Web mij af en toe wat informatie toestuurt, maar uiteraard geen spam! Je kunt je altijd weer afmelden met de link onderin e-mails.

field_hint