FALL FRONTEND MEETUP 2019

The place where front-end developer meets up in 2019

\

frontend meetup

Op donderdag 10 oktober 2019 vindt de tweede Frontend Meetup plaats. Deze meetup is gericht op frontend en heeft twee verdiepende sessies. Deze talks zijn op hoog niveau.

\

agenda

17:30 - 18:30 - Inloop

18:30 - 18:45 - Kickoff

18:45 - 19:30 - Sessie 1 Hoe zet je een Design Systeem op? Daniël van der Burgt

19:30 - 19:45 Pauze

19:45 - 20:30 Sessie 2 WebAssembly - Jon Koops

20:00 - ......... Borrel

Hoe zet je een Design Systeem op?

Afgelopen Meetup, de Spring Front-end Meetup heeft Daniel van der Burgt het gehad over 'Wat zijn Design Systems'.

Deze Meetup gaat we een stap verder. Daniel laat zien hoe je een Design System opzet. Hij doet dit samen met jou. We gaan kijken hoe je snel SOLID-componenten kan maken die gemakkelijk te gebruiken zijn voor elke ontwikkelaar, ongeacht het niveau. Alle aspecten gaan we bekijken, inclusief de stijl en het maken en gebruiken van de componenten.

De talk zal er ongeveer zo uitzien:

Setup
- Een snelle introductie
- Een korte samenvatting van de laatste sessie
- De repo instellen

De eerste stappen
- Een tabgroep
- Een carrousel

Bonus
- Het instellen van juiste formulieren in het systeem

WebAssembly

WebAssembly Vanaf het begin was er altijd maar één programeertaal te gebruiken op het web, JavaScript. Met de introductie van WebAssembly is het nu mogelijk om ook andere talen zoals C, C++ en Rust naar het webplatform te brengen. WebAssembly opent deuren voor het bouwen van nieuwe innovatatieve applicaties en brengt een scala aan bestaande ecosystemen binnen het webplatform.

Denk hier aan enorme applicaties zoals de Unreal game engine en Photoshop. Al deze applicaties zijn geschreven in een andere taal dan JavaScript en vereisen een omgeving waar de maximale prestatie eruit gehaald kan worden. WebAssembly maakt het mogelijk voor deze grote spelers om hun projecten te distribueren zoals je gewend bent met een webapplicatie. Daarnaast leent het ontwerp van WebAssembly zich zodat deze code zo snel mogelijk kan uit voeren.

Hoe WebAssembly werkt achter de schermen en hoe kunnen we het toepassen in onze applicaties? Deze vragen proberen we te beantwoorden.

\

locatie

Nevelgaarde 20G, 3436ZZ te Nieuwegein

Meld je gratis aan!

field_hint
field_hint

Ik geef toestemming dat Open Web mij af en toe wat informatie toestuurt, maar uiteraard geen spam! Je kunt je altijd weer afmelden met de link onderin e-mails.

field_hint