woensdag 6 mei 2020| 12:30

Webinar ‘Authentication and authorization’.

Screenshot - Evenementen - Recruitment - Open Web - Detachering

In 2020 gaven we tijdens de lunch op vrijdag een online meetup aan alle developers in Nederland. De ene week was de sessie gericht op backend, de andere week op frontend. De online sessies werden live op YouTube gehouden. De talk van Matthijs Tolkamp ging over 'Authentication and authorization. Who's there? Thou shall (not) pass!’.

De talk van Matthijs gaat over: 

Er zijn veel manieren om een ​​goed werkend systeem te implementeren om authenticatie en autorisatie af te handelen. Wanneer je kennismaakt met een project of bij een bestaand bedrijf gaat werken, is er al een systeem voor authenticatie en autorisatie aanwezig.

Je volgt de nodige stappen om ervoor te zorgen dat jouw systemen veilig zijn, maar je kent over het algemeen niet alle onderliggende architectuur en gemaakte keuzes.

In de talk van Matthijs Tolkamp worden verschillende strategieën, architecturen en mogelijke oplossingen voor authenticatie en autorisatie belicht. We bekijken de IDP- en SP-architectuur, SSO-strategieën zoals SAML en OAuth2 en identificatie met JWT of cookies.

De sessie is al geweest en kan je hier bekijken.

locatie

Nevelgaarde 20G

3436 ZZ Nieuwegein