Screenshot Meetup Ontwikkelaar Uncle Bob

Coding with uncle Bob

Op 7 en 8 februari vond 'Coding with Uncle Bob' plaats. Dit is een evenement dat georganiseerd is door de Rabobank en de Utrecht Java User Group. Robert C. Martin is dé Amerikaanse software developer die de meeste mensen kennen onder de naam Uncle Bob. Hij is de schrijver van meerdere boeken over codering, waaronder bestseller ‘Clean Code: A handbook of Agile Software Craftsmanship’ en daarnaast heeft hij ook verschillende software ontwerp principes ontwikkeld.

Clean Code

Tijdens het evenement gaf Robert in twee dagen zijn visie op Clean Code en Clean Architecture. Vanuit zijn ervaring beschreef hij herkenbare anekdotes en zijn visie hoe deze op te lossen. Een aantal developers van Open Web waren hierbij.

De eerste dag lag de focus op Clean Code. Hij behandelde een aantal clean code principes, die ook in zijn boek beschreven zijn. Daarnaast gaf hij een live coding met behulp van de Test Driven Development aanpak. Dit betekent dat je eerst de test schrijft en daarna de implementatie.

Hier kan je de sessie van dag 1 terugzien:

Clean Architecture

De tweede dag lag de focus op Clean Architecture. Hier kwam alles van MVC Design Patterns tot management aan bod. Als co-auteur van het Agile Manifesto kwam hierbij ook Agile aan bod. Een mooie quote tijdens deze sessie was "The purpose of Agile is to destroy hope”.

Hier kan je de sessie van dag 2 terugzien:

Uncle Bob

Uncle Bob is een persoon die je stimuleert om zelf na te denken en hij is voor veel developers een inspiratiebron. Neem een stap terug van je aanpak, kijk of de implementatie kwalitatief beter kan en de aanpak efficiënter. 'If you want to go fast, go well' is daarom dan ook een quote van hem, die wij mee willen geven aan jou.