Screenshot Devvalley Java Meetup - Evenement

Devvaley Java Meetup 2019

Op 23 mei 2019 vindt de eerste Devvalley Java Meetup plaats. Deze meetup gaat jaarlijks terugkomen. Deze avond is gericht op Java en bestaat uit twee verdiepende sessies. Wij vinden kennisdelen belangrijk, daarom beginnen wij met kennis te delen.

Het evenement

Agenda
17.30 - 18.30 : Inloop
18.30 - 18.45: Kick-off
18.45 - 19.30: Sessie 1: Matthijs Tolkamp - Fibres
19.30 - 19.45: Pauze
19.45 - 20.30: Sessie 2: Ebrahim Aharpour - Advanced Java Streams 
20.30 - ...... : Borrel

Klik hier en meld je aan!

Sessie 1: Concurrency ‘makkelijk’ maken met fibres
In deze tijd waarin we worden gevraagd om miljoenen transacties, sessies of gebruikers af te handelen, zitten we vast in Java met een moeilijk te hanteren concurrency-model dat niet goedkoop en niet schaalbaar is. Voer project Loom in: een lichtgewicht en gemakkelijke aanpak om gelijktijdigheid in java te hanteren. Fibres zijn threads in de gebruikersmodus die worden afgehandeld door de JVM zelf in plaats van zware threads die zijn toegewezen aan de OS-kerneldraden.


We zullen kijken naar waar Loom momenteel is en hoe het zich verhoudt tot reeds bestaande API's die asynchrone gelijktijdige programmering afhandelen.

Sessie 2: Advanced Java Streams
Java Streams werden samen met lambda geïntroduceerd in Java 8 en hebben ons sindsdien in staat gesteld om onze code op een meer functionele en elegante manier te schrijven. Het stelde ons in staat om ons te concentreren op het wat in plaats van het hoe. De Streams API heeft veel verborgen geheimen en in deze presentatie gaan we het er over een paar hebben.. Dit wil je niet missen.

Uiteraard zullen er voor, tijdens en na aanvang van de meetup onbeperkt pizza's & (alcoholische) dranken zijn.

Inschrijven?
De meetup is gratis, maar er zijn beperkt plaatsen beschikbaar.
Klik hier en meld je aan!