Screenshot Codam gastspreker Open Web

Gastspreker bij Codam

In september 2018 opende de innovatieve school Codam haar deuren als zusterschool van de Franse school 42. Geïnspireerd door Xavier Niel en met een passie voor innovatie en technologie zette Corinne Vigreux, co-founder van TomTom, Codam in Nederland op. 

Codam

Corinne zag een tekort aan programmeurs en besloot om dit probleem aan te pakken door iedereen een kans te geven om te programmeren. De belangrijkste missie is om te zorgen dat de wereld van morgen gevormd wordt door iedereen, vanuit alle hoeken van de samenleving. Codam is actief bezig met meer diversiteit in de techwereld.

Codam is een voltijd programmeeropleiding in Amsterdam. Bij Codam leer je in 3,5 jaar programmeren. Je betaalt hier geen collegegeld, ze hebben geen leraren en zijn 24/7 open. 

Gastspreker

Wij vinden dit een super mooi initiatief en hebben daarom contact met Codam gezocht. Vanuit Open Web vinden we het geweldig om kennis te delen en mensen nog meer te enthousiasmeren voor programmeren. Op donderdag 29 augustus zijn onze collega's Michel Drenthe en Ivor Boers gastspreker bij Codam, speciaal voor de (pre)-studenten.

Onze sessie

Ivor en Michel gaan het hebben over hun avonturen met autonoom zeilen. Machinaal leren heeft een grote impact op de wereld. We gaan kijken naar de vorderingen in robotzeilen en praten over hun eigen plannen om machinaal leren te gebruiken om te gaan zeilen. Een reis om een autonome boot te bouwen die over de hele wereld kan varen. Beginnend met een standaard RC-boot op de plaatselijke vijver.