Mike Trinh en Open Web

Vandaag zetten we Mike Trinh in het zonnetje. Mike is ruim 6 jaar Java developer en werkt nu al bijna 1,5 jaar bij ons. Hij is op dit moment actief bij de Rijksoverheid. We zijn erg blij met hem! We hebben hem wat vragen gesteld over zijn werk, uitdagingen, motivatie en Open Web. Je kan hier zijn interview lezen:

Wie ben jij?
Ik ben Mike Trinh en ben 29 jaar oud. Ik woon momenteel samen met mijn vriendin in Purmerend.

Wat doe jij precies binnen Open Web?
Ik werk bij Open Web als Java Developer en ik ben op dit moment gedetacheerd bij Rijksoverheid. Ik ben Teamlead bij Team Helios waar wij werken aan de Springboot applicaties en het Bloomreach platform.

Wat is het leukste aspect van het werk dat je nu doet?
De schakel zijn tussen de wensen van de stakeholders en de technologie. Een oplossing kunnen bedenken dat business value oplevert voor het bedrijf waar je werkt.

Wat zijn de uitdagingen die je zoal tegenkomt?
Als teamlead in deze COVID tijd merk ik dat mijn grootste uitdaging meetings zijn. Doordat we elkaar niet fysiek zien, kan je niet even snel langs een collega gaan om dingen te bespreken. Er wordt voor alles wel een meeting aangemaakt waar je bij "moet" zijn.

Hoe zou jij Open Web omschrijven?
Als een warme club mensen, waar mens en cultuur op nummer 1 staan. Er wordt altijd naar input gevraagd van de werknemers en zo zie je bij veel beslissingen dat het bedrijf er als geheel achter staat.

Hoe zou jij de sfeer binnen Open Web omschrijven?
Zoals ik hierboven ook beschreef, warm. Iedereen helpt elkaar. Er worden ook events georganiseerd, zoals technische kennissessies, maar ook veel events waar we leuke dingen met elkaar kunnen doen.

Waarin onderscheidt Open Web zich van andere werkgevers?
Het is geen hiƫrarchisch bedrijf. Iedereen is gelijk aan elkaar ongeacht welke functie je beoefent. Daarnaast heb je veel invloed op wat voor beslissingen het bedrijf maakt.

Welke 3 dingen heb je nodig om gemotiveerd te blijven in een baan? En faciliteert Open Web dit?
De drie dingen dat ik nodig heb is uitdaging, rolmodellen en waardering. De uitdagingen komen vaak vanuit het project waar je zit. Daarnaast vind ik het belangrijk dat er collega's om je heen zitten waar je aan kunt optrekken. Ik blijf ook gemotiveerd als je de waardering krijgt voor wat je doet. Dan weet je dat je goed zit en daardoor krijg je weer nieuwe energie.

Waarom zou een ervaren developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging voor Open Web moeten kiezen?
Vooral de kennis wat bij Open Web zit. Hoe ervaren je ook bent, je bent nooit uitgeleerd. Er zitten zoveel technische mensen om je heen met net een andere skillset. Nu we zijn overgenomen door Pauwels Consultancy zie ik alleen maar meer doorgroei mogelijkheden.