hero

Devoxx4Kids groot succes!

Afgelopen zaterdag 26 mei 2018 was Open Web 'host' voor Devoxx4Kids, georganiseerd door Duchess - ladies in Java. Geschreven op 2018-05-28

Ruim 30 kinderen in de leeftijd van 10 tot 14 jaar werden samen met hun ouders ontvangen door Levente Bokor, algemeen directeur van Open Web. Na een korte introductie ove het beland van software en kennis van programmeren hebben we de kinderen, samen met hun ouders meegenomen naar de entree van ons kantoor, waar een Tesla Model X klaar stond om in disco-modus, volledig autonoom een licht- geluid en deurenshow te geven. Want in zo'n Tesla zijn alle drie onderdelen van deze Devoxx4Kids opgenomen.

De ouders werden uigezwaaid en de kinderen hebben onder begeleiding van onze programmeurs en de dames van Duchess kennis kunnen maken met SonicPI, het bouwen van een eigen App én aan MineCraft 'modding' kunnen doen.

Verdeeld in groepen zijn de kinderen de hele dag bezig geweest met programmeren en hebben ze -gezien het eindresultaat dat ze aan hun ouders hebben getoond aan het einde van de dag- veel geleerd. Dit initiatief gaan we vaker ondersteunen!

Spreken op TEQnation 2019

Op woensdag 15 mei vindt TEQnation plaats in Utrecht. Dit is de grootste Multitrack Tech-conferentie van Nederland voor alle softwareontwikkelaars. Als je kijkt naar dit evenement, is het niet gek dat Open Web sponsor is en dat onze Open Web collega's Ivor Boers & Michel Drenthe hier een talk doen. De talk gaat over de avonturen van autonoom zeilen.

banner-image